Kaapstad

Zuid Afrika / 11 – 20 augustus 2019

Als wij in Kaapstad arriveren, hebben we reeds een vertraging van 10 dagen opgelopen. We worden welkom geheten met de mededeling dat de boot met onze auto wederom vertraagd is. ‘Dit is Afrika’, zullen we maar zeggen. Dan maar genieten wat Kaapstad te bieden heeft.

Leuke ontmoeting
We overnachten in het Victoria & Alfred hotel aan de kade van het Waterfront en genieten de eerste dagen van de relaxte sfeer. Op de eerste bewolkte dag nemen we een taxi om alvast de laatste benodigdheden voor de reis te kopen. Dankzij de vertraging van de boot vinden we ook nog een datum om af te spreken met Elly en Patrick. We hebben met hen in de winter van 2013 de tocht Amsterdam – Singapore gereden. Het is reuze leuk hen weer te zien in hun nieuw ‘vaderland’. Zij hebben de reis door Afrika, die wij nu willen doen, al eerder gereden en we krijgen leuke en nuttige tips en adviezen. We zijn zeer enthousiast en gaan liever vandaag dan morgen op pad. Dat we uiteindelijk nog weer 7 dagen op de auto moeten wachten, weten we dan nog niet.

Wat we nog niet gezien hebben
In 2004 waren we ook in Kaapstad. De bezienswaardigheden die we toen niet konden doen, zijn nu aan de beurt. We beklimmen de 669 meter hoge Leeuwenkop, wandelen door de botanische tuin Kirstenbosch, bezoeken het wijnlandgoed Groot Constantia en genieten daar van een wijnproverij en eten het nationaal gerecht bobotie. Verder hebben we het leven onderwater bewonderd in het Aquarium. Ook Robbeneiland mocht dit keer niet ontbreken, het verslag staat ook op de site.

Hartverwarmend
Helaas konden we niet meer dan twee dagen in het hotel aan het waterfront verblijven, want volgeboekt. Maar ze hadden nog een zusterhotel: het ONYX. Dat blijkt een heel goed appartementen hotel waar we mooi onze “wachtdagen” kunnen doorbrengen. Ook de medewerkers van dit hotel zijn zeer betrokken met de verwachte aankomst van de boot en auto. Kan eigenlijk ook niet anders, we hebben het er elke dag over ;). Ze verlengen geduldig ons verblijf per dag. Als we dan uiteindelijk uitchecken komt iedereen persoonlijk nog even afscheid nemen en goede reis wensen. Hartverwarmend.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *