Reisverslagen

/door

Eind goed, al goed

Het Tsavo West Nationaal Park kan gefundeerd de omschrijving ‘ongerepte natuur’ claimen. In het omvangrijke park worden het handvol toeristenbusjes als het ware opgeslokt. Je waant je de exclusieve bezoeker van het gevarieerde natuurpark.

Van Kaapstad naar Cairo

Acht maanden reizen, wat een ongekend mooi voorruitzicht!

Nu nog de bestemming bepalen. De verschillende continenten zijn de revue gepasseerd. De mogelijke routes hebben we op de Atlas uitgetekend. Eenmaal de namen van de landen aan de oostkust van Afrika op een rij gezet, waren we het snel eens. Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda, Oeganda, Ethiopië, Soedan en Egypte, wat een unieke bestemmingen. Bekend van de beroemde natuurgebieden, het burgerschapsonderwijs op de lagere school, of –helaas- een bewogen geschiedenis opgetekend in de kranten.

Uitdagingen
Met onze terreinwagen kunnen we onverharde paden berijden die toeristen meestal links laten liggen. Hierdoor ervaren we het dagelijks leven in het land, ver weg van de bewoonde wereld. De auto is geëquipeerd om dagenlang zelfvoorzienend te zijn. Als we waterputten tegen komen, redden we het nog langer.
We zijn vol verwachting naar wat op ons pad komt. We hebben ons op verschillende denkbare situaties voorbereid. Wat we nog niet weten, zoeken we op in het SAS Survival Handboek. Het enige papieren boek in de bagage.

Alles uitpakken
Spannend zijn sowieso altijd de grensovergangen. De visa zijn meestal aan de grens te verkrijgen. Als Nederlandse staatsburgers komen we waarschijnlijk wel elk land binnen. De vraag is alleen wanneer en met welke moeite. Uren wachten, kunnen we onder een meevaller wegschrijven. De douane kan eisen de auto volledig uit te pakken totdat alles op straat ligt, inclusief onze controle over de situatie. Pagina’s vol kunnen we er waarschijnlijk over schrijven. We zullen ons inhouden.

We verhalen graag over de grote en kleine belevenissen, de hoogtepunten en de tegenvallers. Kortom, we nemen je graag mee op onze reis.