Wie zijn wij?

Welkom bij Expedition Unlimited, de website van Ingrid en Onno. Reizen is onze passie. Onze avonturen en ervaringen willen we graag met jullie delen.

Wij hebben elkaar in het jaar 2000 op het balkon van ons beider flatgebouw ontmoet. Daarna is het reisvirus van Ingrid overgesprongen naar Onno. Vlak voordat ze hem tegenkwam heeft Ingrid een tocht van drie maanden door Zuid-, Midden- en Noord Amerika gemaakt. Daarna volgden, zowel gezamenlijk als individueel, reizen naar o.a. Egypte, Zuid-Afrika, China, Cuba, Mexico, Zuidoost Amerika, India, Syrië, Bhutan, Tibet en Mali.

Hoe is Expedition Unlimited ontstaan?
In 2011 stond een reis naar Japan gepland. Een dag nadat we hadden geboekt werd het plan abrupt verstoord door de aardbeving en de daaropvolgende tsunami. Naarstig zochten we een nieuwe bestemming. Mooi weer in april was een belangrijk criterium. Namibië stond op de lijst en werd rap nummer 1 toen we ons verdiepten in dit land. De vrijheid van een huur terreinauto met daktent sprak onze avontuurlijke inborst aan.

Deze manier van reizen is zo goed bevallen, dat we besloten zelf een terreinauto, een Mercedes G (door ons liefkozend de ‘G’ genoemd ), te kopen om hiermee de wereld te ontdekken.

De eerste reis met de ‘G’ was van Amsterdam naar Singapore, waarbij we midden in de winter Siberië en Mongolië doorkruist hebben. Meer tochten volgden. De onverharde oude militaire bergwegen in de Alpen leken voor onze ‘G’ te zijn aangelegd. We genoten van de ongerepte natuur in IJsland, die te zien is buiten de gebaande paden in het midden van het land.

In 2015 hebben we de ‘G’ naar Australië verscheept. In drie etappes van een maand, onderbroken door ons werk, hebben we in dit veelzijdige continent rond gereden.
Recent hebben we nog reizen gemaakt door Marokko en de Sahel in Mauritanië. Een verslag van onze reeds gemaakte reizen is te lezen op deze website.

Onder “Huidige reis” staat ons nieuw avontuur. We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we acht maanden vrij hebben kunnen maken voor een reis door Afrika.

We starten begin augustus in Kaapstad en hadden verwacht medio maart Cairo binnen te rijden. Echter, we reizen trager dan verwacht doordat we meer genieten en wat tegenslag hebben gehad. Daarom zal onze eindbestemming nu Dar es Salaam in Tanzania zijn.

Veel leesplezier!