HAT Mauretanië - 2018 / 2019

/
Een uitnodiging voor de kerstvakantie in de Sahara van Mauritanië afslaan? Nee, dat doen we niet. Met de oud leger trucks van Holland Afrika Tour (HAT) gaan we op avontuur. Onno wordt gevraagd de routes te maken. Zoveel mogelijk offroad tracks. Als het kan, maar ook als we niet weten of het kan. De expeditieleider Jim houdt wel van een uitdaging.

Japan - 2018

/
Japan als bestemming in de herkansing. In 2011 werd de kersvers geboekte reis daags erna weer geannuleerd vanwege de Tsunami. Wetende dat in 2019 de terreinauto voorgoed uit de stalling komt, kiezen we voor een land met conventioneel vervoer: Japan. Het werd een veelzijdige reis die hoog in onze ranking van top-bestemmingen staat.

Marokko - 2017

/
Een land met veel afwisselende mogelijkheden om offroad te rijden. Atlas gebergte, eindeloos wijde open vlaktes en zand in de woestijn in het zuiden. De legendarische Dakar-pistes verbreden onze offroad ervaring. Af en toe moeten alle drie de differentiëlen worden bijgezet, waardoor de vier wielen onafhankelijk van elkaar grip zoeken, om de bestemming te bereiken.

HAT Togo - Marokko - 2017

/
In het voorjaar van 2017 heb ik, Ingrid, een reis met Holland Africa Tour (HAT) gemaakt van Togo naar Marokko met MAN KAT 1 vrachtauto’s. Helaas kon Onno geen vrij van zijn werk krijgen voor dit vier weken durend avontuur. Maar gelukkig kon hij ‘digitaal’ meerijden en heeft ons zelfs op afstand super geholpen toen we verdwaald waren in de Sahel.

Alpen onverhard - 2016

/
Avontuur op de historische nalatenschap van de krijgsmacht. Slingeren door de Frans – Italiaanse Alpen op onverharde oude militaire bergweggetjes van nauwelijks één auto breed. Koelbloedig blijven sturen als de afgrond kaarsrecht honderden meters de diepte in duikt.

Australie - deel 3 - 2016

/
De Australische herfst geeft aangename temperaturen in de outback. De zinderende hitte blijft ons bespaard. Wel ervaren we de verlatenheid en komen op de offroad tracks in dagen geen mens tegen. Voor de eerste keer hebben we een satelliettelefoon mee. Voor de veiligheid.

Australië - deel 2 - 2015 / 2016

/
In onze winter breekt de zomer aan in Queensland, Nieuw-Zuid Wales, Victoria en Zuid Australië. We vliegen voordat de kerstvakanties starten terug naar Cairns waar we de vorig trip geëindigd zijn. Kerst vieren we op het strand tussen de talrijke families en de jaarwisseling brengen we door in Sydney Opera House met traditioneel vuurwerk. We zijn even echte Aussies.

Australie - deel 1 - 2015

/
Drie maanden reizen door Australië met eigen auto. Hoe kunnen we dat mogelijk maken? We knippen de reis op in drie delen: West & Noord, Oost & Zuid en het Centrum. Elke reis duurt een maand en wordt onderbroken door 2 á 3 maanden werken. Ondertussen blijft de auto in Australië staan. Deel 1 gaat door West Australië, het Noordelijk Territorium en Queensland, het droge seizoen zorgt voor elke dag zomer.

IJsland - 2014

/
Ongerepte natuur, de oerkrachten van de aarde en onstuimige weersomstandigheden: IJsland heeft het allemaal in zich. Een reis door dit mooie land waarbij vooral het uitgestrekte en eenzame binnenland indruk maakt. Mysterieus bubbelende en kokende waterpoelen in een koude en mistige omgeving vol grillige rotsen. We snappen wel dat de IJslanders in elfen en trollen geloven.

Amsterdam - Singapore - 2013

/
De verste ‘overland’ reis die mogelijk is zonder het overvaren van water. Herfst in Baltische Staten, ijzige winter in Siberië & Mongolië, lente in China en tropisch weer vanaf Vietnam via Laos, Thailand en Maleisië naar Singapore. Langzaam zien we gelaat en kledingdracht overgaan in telkens een nieuwe cultuur. Het ontbreken van wegen, of juist de wegen zelf, zorgen voor een uitdagende reis. Euforisch blij zijn we wanneer we zonder klerenscheuren op oudejaarsdag Singapore binnenrijden. We hebben het gehaald!

Rusland en Mongolië - 2012

/
Gelukkig is een huur terreinauto te vinden in Mongolië zonder de standaard bijgeleverde chauffeur. De uitgestrekte toendra’s en steppegebieden zelf rijdend verkennen. We zijn verrast over het wisselend uitzicht dat een uur rijden oplevert. Wat een contrast met eindeloze vergezichten op ontelbare berkenbomen vanuit de Trans Siberië Express, die ons vanuit Moskou naar Ulaanbaatar bracht.  

Namibië - 2011

/
Ons eerste "offroad" avontuur! Met een gehuurde 4x4 auto met daktent door het ongelooflijk mooie Namibië. Dit was de voedingsbodem voor onze honger naar avontuurlijke reizen. De autonomie om een bestemming te kiezen in de wetenschap dat de auto door elk terrein ons daar naar toebrengt. De onafhankelijkheid te gaan en staan waar we willen en altijd onze slaapplaats direct onder handbereik. Voor ons het ultieme gevoel van vrijheid.