Het avontuur begint iets te vroeg!

Nederland / 6 juli – 10 augustus 2019

Het avontuur start wanneer we met de G uit Kaapstad wegrijden, dachten we. In Rotterdam komen we al voor een verrassing te staan. Dat is nog maar het begin, zo blijkt.

Douane controle
De vervoerder adviseert nog even te wachten met de vlucht boeken totdat de container op het schip staat. Goed advies, de douane kiest onze container uit bij een random controle. We weten precies wat dat inhoudt, want alle handelingen worden keurig op de factuur vermeld die we mogen betalen. De container weer op een vrachtwagen laden, naar de douane rijden, de verzegeling verbreken, controle uitvoeren door de douane, opnieuw een gasmeting en verzegeling. Gelukkig is de boot iets vertraagd en kan onze container toch nog mee. Opgelucht boeken we de vlucht naar Kaapstad.

Container schip vaart Kaapstad voorbij
Slecht nieuws. De Santa Rosa wijkt af van het vaarschema en laat Kaapstad links liggen. De weersomstandigheden bij Kaapstad zijn niet optimaal en de reder heeft besloten om eerst door te varen naar Durban, om vervolgens via Port Elisabeth terug te keren naar Kaapstad voor een tweede poging om aan te meren. De auto wordt twee later in de hoofdstad op de wal gezet. Oftewel we leveren 14 rustdagen in op de overlandreis. De expediteur belooft de auto met spoed af te handelen en hopelijk wordt zo de schade beperkt tot 10 dagen. De gewonnen vier dagen houden we graag reserve voor eventuele toekomstige tegenslag. We besluiten de wachttijd in Nederland te besteden aan extra voorbereideingen, en boeken onze vluchten en het hotel om.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *